Bulgarijë 1914-1918 Medaillon 9de divisie

Bulgaars medaillon ter herinnering aan de 9de divisie. Tekst op de achterzijde: Herdenk de soldaat die door Servië trok, Ohrid bereikte en vocht bij Doiran.

De Slag bij Doiran was een slag in de Eerste Wereldoorlog. De strijdende partijen waren aan de ene kant de Britten en Grieken en aan de andere kant de Bulgaren, die verschanst lagen/zaten in hun versterkte posities nabij het meer Meer Doiran. De Bulgaren wisten alle aanvallen af te slaan en trokken zich vervolgens terug.

De Griekse en de Britse troepen vertrokken van uit hun basis bij Thessaloniki tegelijk met Servische en Franse troepen. De Griekse en Britse troepen onder leiding van George Milne zetten de aanval op de Bulgaarse posities in terwijl de Servische en de Franse troepen onder het bevel van Louis Franchet d’Espérey de Bulgaarse defensie in de Vardar Vallei probeerden te doorbreken. De Griekse en de Britse troepen poogden de Bulgaarse posities in de heuvels boven het meer in te nemen. Dit was niet de eerste keer de bondgenoten Doiran probeerden te veroveren, de Britten waren er tweemaal eerder niet in geslaagd om het in te nemen in 1917. De fortificaties waren goed gebouwd, de Bulgaren waren de eerste maanden van 1916 en begin 1917 bezig geweest de posities te versterken. Het terrein rond het de fortificatie was ruw met veel stenen. Onderdeel van de verdediging waren de gevaarlijke Pip rand/richel en de grote Couronné.

OBJECTNR. DIV21003

Prijs: € 10,00

Interesse? Graag uw email naar shop@expo14-18.com